Lumgo
Blogg
Varför det är avgörande att inte låta anställda blåsa visslan via e-post: Främja Lumgo för säker visselblåsning
Prova gratis! Boka demo

Du vet väl om att du kan prova Lumgo helt utan förpliktelser i 14 dagar. Inget kreditkort behövs och efter prövoperioden avslutas kontot automatiskt.

Varför det är avgörande att inte låta anställda blåsa visslan via e-post: Främja Lumgo för säker visselblåsning

Vi lever i en era där transparens blir allt viktigare i företagsvärlden. Visselblåsning spelar en väsentlig roll i denna process, genom att säkerställa ärlighet, rättvisa och laglig efterlevnad. Men kanalerna genom vilka visselblåsning sker kan markant påverka processens effektivitet och säkerhet. Att använda traditionella medel som e-post för visselblåsning kan medföra flera utmaningar, vilket gör användningen av specialiserade visselblåsningsverktyg som Lumgo avgörande. I det här blogginlägget ska vi dyka djupare in i varför det inte är bäst att låta anställda visselblåsa via e-post, och varför Lumgo bör vara plattformen för säker visselblåsning.

Utmaningar med visselblåsning via e-post

Även om e-post kan verka vara ett bekvämt kommunikationsmedel, innebär det flera risker, särskilt när det används för känsliga ärenden som visselblåsning. Dessa inkluderar:

 • Säkerhets- och integritetsproblem: E-post är inte den säkraste formen av digital kommunikation. E-post kan avlyssnas, hackas eller oavsiktligt vidarebefordras till fel personer. Som ett resultat kan känslig information lätt hamna i fel händer. Dessutom kan brist på anonymitet avskräcka potentiella visselblåsare på grund av rädsla för repressalier.
 • Informationsoverload: Viktiga visselblåsningse-postmeddelanden kan försvinna bland dussintals e-postmeddelanden som vanligtvis fyller en inkorg. Detta kan leda till att problem inte hanteras i tid och på ett effektivt sätt.
 • Sökbarhet och ansvarighet: E-post kan raderas eller ändras, vilket gör det svårt att spåra eller etablera en klar dokumentation av visselblåsningstillfället. Brist på en klar revisionslogg kan komplicera eventuella efterföljande undersökningar.

Introduktion till Lumgo: Ditt säkra visselblåsningsverktyg

För att minska dessa risker och främja en sund visselblåsningskultur, bör organisationer använda dedikerade visselblåsningsverktyg som Lumgo. Lumgo hanterar de utmaningar som e-post medför och presenterar flera fördelar:

 • Säkerhet och anonymitet: Lumgo erbjuder en säker plattform för visselblåsare, vilket garanterar skyddet av deras identiteter. Anonymitet höjer inte bara förtroendet för potentiella visselblåsare, men det hjälper också till att skydda dem från utpressning och potentiell backlash.
 • Prioritering och organisering: Lumgo ser till att visselblåsningssäkerheter registreras systematiskt, organiserade och prioriterade. Detta hjälper organisationer att snabbt lösa problem och förhindrar att viktiga ärenden drunknar i en hav av information.
 • Sökbarhet och ansvarighet: Med Lumgo finns det en klar revisionslogg, vilket kan vara en stor hjälp i efterföljande undersökningar. Det förbättrar ansvarigheten, transparensen och företagsstyrningen i en organisation.

Att införliva Lumgo i din företagsstruktur skyddar inte bara din konfidentialitet och integritet, men det främjar också en kultur av etiskt ansvar och ansvarsskyldighet. Genom att övergå från ett mindre säkert e-postsystem till en tillförlitlig plattform som Lumgo, kan organisationer främja en säker miljö för anställda att uttrycka sina bekymmer och säkerställa att oetiska metoder inte förblir obemärkt.

Låt oss skapa en säkrare, transparent och ansvarig miljö för visselblåsning med Lumgo.

Blogg

Teknologiska verktyg för visselblåsning: Förändring av företags transparens

Blogg

HR:s avgörande roll i visselblåsning: Att säkerställa rättvisa, opartiskhet och efterlevnad

Blogg

Förbättra ditt arbetsgivarvarumärke med effektiv och säker visselblåsning med hjälp av Lumgo

Blogg

Rättsliga ramverk som skyddar visselblåsare från repressalier i EU och Lumgos roll för säker visselblåsning

Blogg

Genomförandet av visselblåsarlagar över större EU-länder

Blogg

Vikten av anonyma visselblåsning: En guide till säker visselblåsning med Lumgo

Blogg

Varför småföretag bör införa verktyg för visselblåsning - Spotlight på Lumgo

Blogg

Betydelsen av att välja rätt plattform för visselblåsning: Varför INTE ditt HR-system

Blogg

Varför det är avgörande att inte låta anställda blåsa visslan via e-post: Främja Lumgo för säker visselblåsning

Blogg

Komma igång med visselblåsning: En omfattande guide med Lumgo

Enkel prissättning!

Vi har ett lågt pris för alla företag oavsett storlek och dessutom helt utan bindningstid.

Mindre än 50 anställda

4 500SEK/år

 • Check Obegränsad användning
 • Check Fritt antal Kanaler
 • Check Fritt antal Användare
 • Check SSO (Single Sign On)
 • Check Språkstöd
 • Check Säker dialog
 • Check Fri support
Populär

Upp till 250 anställda

9 500SEK/år

 • Check Obegränsad användning
 • Check Fritt antal Kanaler
 • Check Fritt antal Användare
 • Check SSO (Single Sign On)
 • Check Språkstöd
 • Check Säker dialog
 • Check Fri support

Över 250 anställda

15 000SEK/år

 • Check Obegränsad användning
 • Check Fritt antal Kanaler
 • Check Fritt antal Användare
 • Check SSO (Single Sign On)
 • Check Språkstöd
 • Check Säker dialog
 • Check Fri support

Moms tillkommer till ovanstående priser. Fakturering sker årsvis. På samtliga alternativ ingår alltid en 14 dagars kostnadsfri period.

Vanliga frågor

Lumgo har 3 prisnivåer beroende på hur många anställda ni är inom företaget. Priset börjar på 450 kr per månad. I priset ingår uppstart, all support ni behöver och en visselblåsarpolicy.

Du skapar ett konto med din inloggning till Microsoft 365 eller Google Workspace. Väl inloggad kan du helt kostnadsfritt utvärdera Lumgo. Det finns två gränssnitt - ett gränsnitt för adminsitrationen och ett för att kunna rapportera. Utvärderingsversionen får användas i er verksamhet, kom ihåg bara att teckna en prenumeration innan 4 veckor efter avslutad utvärderingsperiod.

När utvärderingsperioden på 14 dagar så begränsas kontot så att ingen rapportering kan ske. Ni har dock ytterligare 4 veckor på er för att teckna en prenumeration innan kontot avslutas.

Nej, alla leverantörer lagrar sin data inom EU och ägs även av europeiska bolag. Vi har tänkt på alla dessa delar så att ni slipper. Vi använder inte AWS eller Azure som är amerikanskägda.

Ja, det erbjuder vi via en erkänd advokatbyrå som har lång erfarenhet av just visselblåsning. Kontakta oss för offert.

Det går utmärkt att bjuda in jurister eller andra sakkuniga till era kanaler. Det ingår fritt antal användare.

Alla kanaler får en egen inrapporteringsida där ni enkelt kan anpassa sidan efter ert brand, tex kan ni lägga upp egen logotyp och bakgrundbild. Ni får en riktigt snygg inrapporteringssida!

Det går bra att vara anonym. Ärendet kan sedan följas enkelt med en pinkod som erhålls vid registering av ärendet.

Kul att höra! Skicka ett mail till hello@lumgo.com för att connecta med oss

Ni betalar årligen via faktura. Säg till om ni vill betala via kreditkort så ordnar vi det.