Lumgo
Blogg
Varför småföretag bör införa verktyg för visselblåsning - Spotlight på Lumgo
Prova gratis! Boka demo

Du vet väl om att du kan prova Lumgo helt utan förpliktelser i 14 dagar. Inget kreditkort behövs och efter prövoperioden avslutas kontot automatiskt.

Varför småföretag bör införa verktyg för visselblåsning - Spotlight på Lumgo

Betydelsen av ett fungerande företags visselblåsningssystem kopplas vanligtvis till stora företag där skandaler, korruption eller andra oetiska beteenden kan ha stora konsekvenser. Småföretag, dock ofta förbisett i detta sammanhang, bör också på allvar överväga att implementera ett verktyg för visselblåsning i sin verksamhet. En plattform som Lumgo kan bli startpunkten för deras visselblåsningssystem. I detta blogginlägg kommer vi att utforska varför små företag behöver ett verktyg för visselblåsning, med särskild tonvikt på Lumgo.

Visselblåsningverktygs betydelse för småföretag

Oavsett storlek kan alla företag bli offer för etiska brott eller situationer som kan kräva att en anställd blåser i visslan. Här är några viktiga anledningar till varför visselblåsningsverktyg är essentiella för småföretag:

 • Upptäcka problem tidigt: Småföretag, på grund av sin storlek, kan sakna det komplexa system av kontroller och balanser som finns i större företag. Verktyg för visselblåsning kan hjälpa till att upptäcka problem tidigt, för att förhindra att ett mindre problem blir en större skandal.
 • Skapa en säker rapporteringsmiljö: Visselblåsare fruktar ofta hämnd eller jobbförlust. Ett säkert och anonymt visselblåsningverktyg, som Lumgo, kan uppmuntra anställda att rapportera utan rädsla, vilket ökar sannolikheten att upptäcka eventuella oetiska beteenden.
 • Bygga förtroende: En transparent kultur som stödjer visselblåsning kan främja förtroende och lojalitet bland anställda, vilket leder till hög moral och förbättrad produktivitet.

Fördelar med Lumgo som ett verktyg för visselblåsning

Om du letar efter ett säkert och effektivt visselblåsningverktyg, är Lumgo väl värt att överväga. Här är varför:

 • Användarvänligt gränssnitt: Lumgos användarvänliga plattform gör det enkelt för anställda att rapportera eventuella misstänkta aktiviteter eller beteenden, vilket främjar tidig upptäckt av potentiella problem.
 • Säkert och privat: Lumgo prioriterar användarnas konfidentialitet och integritet, vilket garanterar att visselblåsare kan rapportera problem utan rädsla för att deras identitet blir offentlig.
 • Effektivt hanteringssystem: Lumgo tillåter inte bara anställda att rapportera problem, men det ger också ett omfattande hanteringssystem för att bearbeta dessa rapporter. Detta garanterar att varje problem får den uppmärksamhet och lösningsförmåga den förtjänar.

Sammanfattningsvis är ett visselblåsningverktyg inte bara nödvändigt för stora företag, utan också en värdefull tillgång för småföretag. Genom att främja transparens och uppmuntra etiskt uppträdande, kan en plattform som Lumgo hjälpa småföretag att upptäcka problem tidigt, främja en säker rapporteringsmiljö och bygga förtroende hos anställda. Detta är avgörande för ett företags framgång och livslängd i dagens affärsvärld.

För varje litet företag som strävar mot en kultur av integritet och transparens, kan införandet av ett säkert visselblåsningverktyg som Lumgo vara en spelväxlare.

Blogg

Teknologiska verktyg för visselblåsning: Förändring av företags transparens

Blogg

HR:s avgörande roll i visselblåsning: Att säkerställa rättvisa, opartiskhet och efterlevnad

Blogg

Förbättra ditt arbetsgivarvarumärke med effektiv och säker visselblåsning med hjälp av Lumgo

Blogg

Rättsliga ramverk som skyddar visselblåsare från repressalier i EU och Lumgos roll för säker visselblåsning

Blogg

Genomförandet av visselblåsarlagar över större EU-länder

Blogg

Vikten av anonyma visselblåsning: En guide till säker visselblåsning med Lumgo

Blogg

Varför småföretag bör införa verktyg för visselblåsning - Spotlight på Lumgo

Blogg

Betydelsen av att välja rätt plattform för visselblåsning: Varför INTE ditt HR-system

Blogg

Varför det är avgörande att inte låta anställda blåsa visslan via e-post: Främja Lumgo för säker visselblåsning

Blogg

Komma igång med visselblåsning: En omfattande guide med Lumgo

Enkel prissättning!

Vi har ett lågt pris för alla företag oavsett storlek och dessutom helt utan bindningstid.

Mindre än 50 anställda

4 500SEK/år

 • Check Obegränsad användning
 • Check Fritt antal Kanaler
 • Check Fritt antal Användare
 • Check SSO (Single Sign On)
 • Check Språkstöd
 • Check Säker dialog
 • Check Fri support
Populär

Upp till 250 anställda

9 500SEK/år

 • Check Obegränsad användning
 • Check Fritt antal Kanaler
 • Check Fritt antal Användare
 • Check SSO (Single Sign On)
 • Check Språkstöd
 • Check Säker dialog
 • Check Fri support

Över 250 anställda

15 000SEK/år

 • Check Obegränsad användning
 • Check Fritt antal Kanaler
 • Check Fritt antal Användare
 • Check SSO (Single Sign On)
 • Check Språkstöd
 • Check Säker dialog
 • Check Fri support

Moms tillkommer till ovanstående priser. Fakturering sker årsvis. På samtliga alternativ ingår alltid en 14 dagars kostnadsfri period.

Vanliga frågor

Lumgo har 3 prisnivåer beroende på hur många anställda ni är inom företaget. Priset börjar på 450 kr per månad. I priset ingår uppstart, all support ni behöver och en visselblåsarpolicy.

Du skapar ett konto med din inloggning till Microsoft 365 eller Google Workspace. Väl inloggad kan du helt kostnadsfritt utvärdera Lumgo. Det finns två gränssnitt - ett gränsnitt för adminsitrationen och ett för att kunna rapportera. Utvärderingsversionen får användas i er verksamhet, kom ihåg bara att teckna en prenumeration innan 4 veckor efter avslutad utvärderingsperiod.

När utvärderingsperioden på 14 dagar så begränsas kontot så att ingen rapportering kan ske. Ni har dock ytterligare 4 veckor på er för att teckna en prenumeration innan kontot avslutas.

Nej, alla leverantörer lagrar sin data inom EU och ägs även av europeiska bolag. Vi har tänkt på alla dessa delar så att ni slipper. Vi använder inte AWS eller Azure som är amerikanskägda.

Ja, det erbjuder vi via en erkänd advokatbyrå som har lång erfarenhet av just visselblåsning. Kontakta oss för offert.

Det går utmärkt att bjuda in jurister eller andra sakkuniga till era kanaler. Det ingår fritt antal användare.

Alla kanaler får en egen inrapporteringsida där ni enkelt kan anpassa sidan efter ert brand, tex kan ni lägga upp egen logotyp och bakgrundbild. Ni får en riktigt snygg inrapporteringssida!

Det går bra att vara anonym. Ärendet kan sedan följas enkelt med en pinkod som erhålls vid registering av ärendet.

Kul att höra! Skicka ett mail till hello@lumgo.com för att connecta med oss

Ni betalar årligen via faktura. Säg till om ni vill betala via kreditkort så ordnar vi det.